Πρόγραμμα για 26.000 μακροχρόνια άνεργους προβλέπεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ με τίτλο «ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ». Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης , voucher 29-64 ετών το οποίο είχε ανακληθεί τον περασμένο Μάιο από το αρμόδιο Υπουργείο λόγω ανεπαρκούς σχεδιασμού.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα αναφέρεται σε 8 κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών, logistics κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή από τους άνεργους του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την πιθανή εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και εν γένει τα ενδιαφέροντά τους Πιστοποίηση γνώσεων και επαγγελματικών προσόντων
  • Ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής προγραμμάτων σπουδών των ειδικοτήτων
  • Εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
  • Επίδομα 5.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου των εργοδοτικών εισφορών

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι δημοτικού για τους αποφοιτήσαντες πριν το 1980 και Γυμνασίου για όλους τους άλλους), απόφοιτοι Λυκείου Γενικού ή Τεχνικού, απόφοιτοι Σχολών Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., απόφοιτοι ΙΕΚ καθώς και πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Επίσης θα πρέπει να έχουν γεννηθεί μεταξύ 1952 και 1987 (να έχουν κλείσει τα 29 έτη) και να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ .

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε. Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σου.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

[contact-form-7 id=»2154″ title=»Φόρμα εκδηλωσης για ανέργους»]

Αναζήτηση